Vær snill og respekter at alle bildene er min copyright / Please respect copyright on all photos in my blog.

mandag 30. november 2009

Så kom den

snøen altså.
I hele dag har det lavet ned, og vi er velsignet med masse nydelig hvit snø - lyst og fint er det blitt :-)


Snow at Gjøvik today :-)

søndag 29. november 2009

Hysj...


Hysj - jeg har ikke lov til å bruke denne linsen før julaften...



Shhhh - I am not allowed to use this lens until it is unwrapped as a X-mas gift...

lørdag 28. november 2009

Så ble de to

Mine første sydde grytekluter, ja jeg skal innrømme at jeg er litt stolt :-)
Her ser du en forside og en bakside - fargene får jeg ikke gjengitt - alt er mye mer normalt grønt enn det som vises.



Tusen takk til alle som har lagt igjen tips, linker og råd til hvordan jeg skal få nydelige skråhjørner - jeg får det nok til etterhvert :-)
Kanskje du har lyst til å vite hvorfor jeg plutselig er blitt så ivrig med symaskinen også?
Det har seg slik at inne på forumet til Projo blir det startet en along fra 2010 som heter Hobbybok-along. Vitsen her er å dra frem alle de nedstøvede hobbybøkene fra bokhyllene, og å lage ting fra disse.
Jeg har mange nedstøvede hobbybøker, og egentlig tenkte jeg jo på strikkebøkene da jeg meldte meg på...
Så gikk jeg over til heklebøkene...
Tilslutt dro jeg frem en haug av bøker i lappeteknikk... De er jo lest i, men aldri brukt, og det var her samvittigheten begynte å gnage :-) Jeg har jo så lyst til å lære meg å sy, og det er en masse ting jeg har lyst til å lage fra disse bøkene.
Og så hoppet jeg bare ut i det - og annonserte at "Jeg skal sy lappeteknikk jeg - fra bøkene jeg har om lappeteknikk".
En ny ting hver måned gjennom hele 2010 - det blir 12 syprosjekter det!
Så nå trener jeg - det er jo greit å klare å sy en rett søm før jeg starter på alongen :-)
Dette gleder jeg meg kjempemasse til!!

Then there where two of them - my potholders :-) It is difficult to shoot the right colors with the daylight we have these days, everything is much more green than it shows...
Do you want to know why I suddely show my sewingmachine so much attention?
You see, I have attended an along in a Norwegian forum where we are going to brush dust of our craft books, and make one project each month during 2010. I have choosen to brush dust of my never used quilt books - so now I am practising with my sewing :-)

torsdag 26. november 2009

ABC i ord og bilder

Nå har vi kommet til bokstaven J i ABC i ord og bilder, og fra Gjøvik denne uken kan jeg vise bilder fra Jernbanestasjonen.



Gjøvik er endestasjonen på Gjøvikbanen, toget går hit og ikke lenger :-)
Stasjonen ble åpnet i 1902, og stasjonsbygningen som er bygget i mur, er fredet av Riksantikvaren.





Photos from Gjøvik railwaystation

onsdag 25. november 2009

Det regner og det snør

om hverandre. Tåka henger lavt over dalen her, det er så vidt vi ser tretoppene. Skikkelig novembervær...
Hva er da bedre enn å finne en gjenglemt roseknopp på en rydderunde i bildearkivet :-)



A forgotten rosebud from my archive :-)

lørdag 21. november 2009

Bruksanvisning er for pyser

Ja, det samme gjelder instruksjonsbøker :-)

Det har vel vært mitt syn på saken i alle år - det er mye bedre å montere sammen en ting helt feil, for så å ikke kunne bruke den etterpå - og så overlate til noen andre å forbarme seg over både bruksanvisning, demontering og ny montering :-)

Helt inntil jeg kjøpte meg speilrefleks...

Da fant jeg etterhvert ut at hvis jeg skulle lære hvordan kameraet virket, og å kunne utnytte alt det kunne tilby var jeg bare nødt til å sette meg ned å lese instruksjonsboken. Ikke bare deler her og der, men hele boken, flere ganger, og attpåtil bruke den som oppslagsverk igjen og igjen. Dette har jeg holdt på med siden sommeren, og underenes tid er ikke over - nå koser jeg meg faktisk med den boken :-)

Og her om dagen fikk jeg en vill idè...

Hva om jeg gjorde det samme med instruksjonboken til symaskinen min...

Den maskinen ble kjøpt ca 1988, og instruksjonsboken har jeg ikke engang bladd i :-) Og jeg har en plastboks med duppeditter som følger med, kanskje det viser seg at de faktisk skal brukes til noe. Som tenkt så gjort, og herrefred - ikke rart jeg sliter med å sy...
Det finnes jo innstillinger til det meste - som stinglengder, nålstilling, spenning for tråd, ja det fantes tilogmed en flott nummerert tegning om hvordan man skal tre tråden. Så etter å ha stillt litt både her og der og tredd tråden slik den skal tres, hadde jeg plutselig vakre små jevne sting og ingen undertråd som laget klaser :-)
Og vet du - duppedittene i plastesken er jo knappehullsfot, glidelåsfot, og friksjonsfri snelleholder wow nå faller ikke trådsnellen av pinnen hele tiden! Det er flere duppeditter også - noen plater - men jeg skjønner ikke helt disse enda...
Og jammen skal jeg kunne både sy monogrammer og spesialsømmer på vidunderet mitt!

Oppmuntret av dette måtte jeg jo bare sy på et eller annet, og en gryteklut så dagens lys :-)
Her har jeg ikke fulgt noen bruksanvisning :-) denne er mitt eget design, og jeg ble svært så fornøyd med resultatet - her ser du forsiden;




Og her ser du baksiden - ja jeg sa jo at det var mitt eget design hehe. Til mitt forsvar kan jeg bare si at forsidebildet lyver litt på fargen, den er mer grønn og ikke grønnturkis slik det kan se ut på bildet :-)




Og en egenmekket blomst har jeg sydd på forsiden. Blomsten ble klippet ut og sydd på stoffet for hånd med lekre sting som jeg ikke vet hva heter, og så ble midten av blomsten klippet ut og sydd på.



Stoffet har hvite striplede striper, og her har jeg sydd over med tykk brun tråd med symaskinen. Da ble samtidig mellomstoffet festet til forsidestoffet... Kantebåndet ble sydd på med maskin på forsiden av grytekluten, og på baksiden har jeg sydd det på med usynlige sting. Jeg er fryktelig fornøyd med denne saken, nå gjelder det bare å klare å sy en til i samme størrelse...

Og hvis noen har et tips om hvordan jeg skal få til pene skråhjørner tar jeg i mot med takk - det var vel det eneste jeg kunne ha klart litt bedre tror jeg.

I never read instructionbooks... A waist of time if you ask me... But I have come to sences and finally I have read the instructionbook that followed my sewing machine. Not a day too early, since the machine was purchased around 1988 :-) And what at difference it made, now I actually understand how to use it :-) So - I had to sew something - and I ended up with a potholder. I am very satisfied with it - now I just have to manage to make another one in same size...

fredag 20. november 2009

Wollmeisetanker

Jisses så vanskelig det er å ta bilder om dagen, lyset er jo helt umulig...
Tenkte jeg skulle komme med noen Wollmeise-tanker fra min strikkekurv, og så har jeg endelig fått sokkene mine ferdig da...
Det at det tok 3 uker å få strikket sokkene sier nok litt om tankene jeg har om garnet - jeg fallt nok ikke i staver over det som mange andre har gjort. Fargene er lekre, det er synd jeg ikke klarer å få frem meleringen på bildet, men ellers er ikke dette et garn jeg kommer til å kjøpe mer av. Jeg syntes det minner litt om bomull selv om det er merino, ja egentlig minner det meg om Mandarin Petit...
Sokkene er strikket tå-opp, og det er første gang jeg har prøvet dette. Det er nok heller ikke noe jeg kommer til å gjøre igjen hvis jeg ikke må :-) Syntes vrangborden oppe på leggen var vanskelig å få elastisk når jeg felte av, jeg liker det nok heller omvendt med oppleggsrunden øverst.
Og til dere som syntes jeg skal gå i sandaler hele vinteren for å få vist frem de lekre fargene, det er nå løst! Jeg har jo mer garn, og er i gang med å strikke fingerløse vanter :-)

Mønster på sokkene kan du finne her.
The Wollmeise fasination did not bite me, beautiful colors - but that's all, I think. These socks are knitted toe-up, first time for me, but I did not like that either :-) Ok, can't be happy with everything I do :-)

ABC i ord og bilder

Ukens bokstav i ABC i ord og bilder er I, og I fra Gjøvik er CC - jepp, vi kan skryte på oss Innlandets største kjøpesenter her i byen :-)


The Mall, Gjøvik

tirsdag 17. november 2009

Ååå så fornøyd

For lenge siden strikket jeg Lina luen i en along, og den luen likte jeg veldig godt.
Men, det gikk som det gikk, og luen ble en julepresang uten at det egentlig var meningen. Jeg var fast bestemt på at en slik lue skulle jeg også ha, og nå har jeg tatt frem mønsteret på nytt og strikket en til meg selv også. Og siden jeg ble svært fornøyd med det forrige settet jeg strikket, med lue og hals, så har jeg gjort på akkurat samme måten her. Halsen er akkurat lik luen, men jeg feller av istedet for å lage "topplokket".

Og så er det ikke alltid like lett å velge hvilket bilde jeg skal blogge :-)
Så her får dere to rimelig like bilder, men de viser både lue og hals på to forskjellige måter syntes nå jeg da iallefall :-)
Garnet jeg har brukt er BC Lucca garn, myk deilig merino.


Jeg har visst ikke vært på nettet siden torsdag fant jeg plutselig ut...
Joda, dagene har visst bare rast avgårde. Og skikkelig fornøyd med pausen er jeg også - noe av den bestod i å reise hit hvor jeg fikk velge mine egne julepresanger :-)))))


Fantastisk utvalg for ei som bor på landet, tusen takk Annepålandet som tipset meg om butikken for leeeeeenge siden. Men Ting Tar Tid vet du :-)
Og ribba er i hus takket være Ultra på Bryn senteret - åh hvor jeg savner den butikken.

Another hat and neckwarmer for me, this time from the pattern The Lina hat. Knitted in BC Lucca yarn, soft and cozy merino.
I have not been on line since Thursday... And one of the things I have been doing is travelling to Oslo, visited a biiig photo shop - and I got to select my own X-mas gifts :-)))))))))))

torsdag 12. november 2009

ABC i ord og bilder

ABC i ord og bilder - dagens bokstav er H.

Jeg er tilbake på Skibladner igjen jeg, selv om det skal litt fantasi til for å få denne båten til å passe til en H :-)

Det er en nydelig båt, Mjøsa's Hvite svane, Norges eneste hjuldamper. Bygget 1854-1856, og den er verdens eldste operative hjuldamper i rutegående trafikk. Den er å se på Mjøsa hele sommeren, mange av turene med underholdning - hva sies om en Gla'jazzkveld for eksempel.

Her kan du se noen utsnitt av båten, en måte jeg syntes er mer gøy å ta bilder på enn å fange den lik millioner andre har gjort når den tøffer over vannet :-)


Men du legger kanskje merke til at båten ikke ligger under åpen himmel? I A-innlegg mitt fortalte jeg om Skibladnerhuset som aldri var i bruk - og hvor stor er sjansen for at datteren til kapteinen skal lese det innlegget og legge igjen en hilsen hvor hun forteller om alt som skal klaffe for at båten skal komme under tak??
Vel, det har faktisk skjedd, og det syntes jeg var fryktelig koselig! Og ikke bare det, men en annen blogger forteller at farfaren hennes var maskinist på båten for over 90 år siden - hvor liten er ikke verden sier jeg :-)
Og, i høst klaffet både vannstand og vind, jeg fikk melding fra kapteinens datter om hvilken dag båten var planlagt kjørt inn - og her kan dere se - Skibladner i hus! Ja selvfølgelig måtte jeg ned for å ta bilder, og selvfølgelig måtte dette bli et ABC innlegg :-)


Men jeg har en ekte og real H også - Hoff Opphøgde Potteter - visste du at de kommer fra Gjøvik :-)


Denne gangen tar det litt tid før jeg kommer på kommentar-runden min, jeg må ta meg av besøk i heimen og la pcen ligge for noen dager :-)
PS Skibladner is finally under roof, and will stay in her house all winter :-)

tirsdag 10. november 2009

Linselus...

Ja det var jo egentlig luen og halsen jeg har strikket som skulle fotograferes, men når mor setter seg på huk så kan det vel ikke bety annet enn kos og lek tenker Leon :-)
Dette settet har jeg strikket av 2 nøster "klappe på" garn som jeg fikk for en stund siden. Det har ligget i strikkekurven min og regnet med at det skulle bli skjerf, men nå har det blitt såpass uggent å gå tur med hunden at jeg trengte en lue i passelig tykkelse så da ble planene endret.


Garnet er ekstra fine merino fra Det Mjuke, og oppskriften har jeg bare funnet på selv. Halsen er lik luen, ja uten fellinger da :-) Deilig, mykt og akkurat passe varmt, yes - da er vi klare for tur!
Whenever I get to the same hight as Leon, all he can think is - yes, playtime :-) But this time it was a photoshoot of my new hat and neckwarmer that was on my mind. No pattern used, the neckwarmer is same as the hat - well no decreases of cause:-) Yarn from Det Mjuke, ekstra fine merino - oh yes, we are ready for a walk :-)

søndag 8. november 2009

Med symaskin!!

Ja, jeg har faktisk tilbragt noen lørdagstimer sammen med symaskinen min :-)
Og vi samarbeidet utrolig nok veldig bra, jeg hadde aldri trodd at jeg noengang skulle si at vi koste oss sammen - men det gjorde vi!
Jeg har lenge sett på denne trinn for trinn bruksanvisningen som Timotei har laget, og jo mer jeg leste, jo mer overbevist ble jeg om at jeg skulle få det til. Mynt/sminkepungen er jo sååå søt, og jeg ville bare ha en sånn :-)
For at dette ikke bare skulle bli et slikt "jeg får se om jeg får det til" prosjekt, fant jeg fram et stoff som virkelig passet og satte igang. Om jeg klarte det? Hehe JA - bare se her!!!!


Men det gikk jo ikke uten litt problemer da...
Jeg leser fort og glemmer like fort, og da radius som skulle være 7 cm ble til diameter i min hjerne bare fra pc og bort til symaskinen, ja da må det gå feil da...
Så når jeg satt med 40cm glidelås og en pytteliten pung begyndte jeg å ane ugler i mosen :-) Men jeg hadde mindre glidelås også jeg - og her kan du se hva jeg fikk ut av det - en virkelig liten myntpung;


Joda, jeg vet, med sort kantbånd og sort glidelås bør man ha sort sytråd - men man skal være litt dreven for å planlegge en systund altså :-)
Her har dere et gruppebilde, sånn bare for at dere skal få nyte synet av mine syerier en gang til :-)


Tusen takk Timotei for kjempeflott innføring i sømmens mysterier!

Yes, I have made them. Me and my sewingmachine - together - ok I am a littlebit proud :-)

torsdag 5. november 2009

Fredag igjen

Jeg syntes ukene bare raser avgårde jeg, nå er det ikke lenge til jul :-)
I ABC i ord og bilder denne uken har vi kommet til bokstaven G, og den er ikke fryktelig vanskelig siden jeg prøver å vise bilder fra Gjøvik.
Nå finnes det jo utallige ting som heter Gjøvik et eller annet - men valget mitt har falt på Gjøvik kirke.



Kirken er iflg menigheten sine websider oppført i 1882. Den er oppført i tømmer og er en av Norges få kirker som er bygget i nygotisk stil. Av denne grunn er den listeført hos Riksantikvaren.


Jeg syntes det er en veldig vakker kirke, og går man på førjulskonsert her kan man ikke unngå å få julestemning. Som regel så ligger jo snøen fin og hvit utenfor også på den tiden.


Og så kan jeg jo ikke la være å ta med Gjøvik Fotoklubb da :-)
Nå er det snart et år siden klubben ble startet, og dette året har vært over all forventning. Siste medlemstallet jeg hørte var 180 og nye kommer stadig til. Det har vært kurser, fotosafarier, medlemsmøter, sosiale sammenkomster og jeg er glad for at jeg meldte meg inn. Jeg har lært masse om foto, og blitt kjente med mange utrolig koselige mennesker som har samme interesse som meg - skravla står ikke stille på noen når vi treffes :-)
Så skulle du bo i omegnen her og ha interesse for foto - meld deg inn - det vil du ikke angre på!


Photos from Gjøvik Church, buildt in 1882 - and a banner from the photoclub I am member of.

onsdag 4. november 2009

Med helsa som innsats

har jeg endelig fått tak i knapper til Sukkertrøjen som har ligget ferdigstrikket noen måneder nå.
Nei, jeg blir ikke glad når jeg i disse svinetider blir møtt at en nysende og snørrende ekspeditrise som kortpustet spør om hun kan hjelpe... Jeg hadde flere hobbystash ting jeg skulle ha fyllt på fra den butikken, men det ble med disse knappene - og jeg som var ute for å shoppe litt villt og uhemmet :-)

Selvfølgelig burde det vært tatt bilder av jakken med meg inni, men min kjære var ikke tilgjengelig for foto-oppdrag akkurat nå, og det er akkurat nå jeg følte for å blogge jakken :-)

Sukkertrøjen er mønster fra Marianne Isager sin bok Strik a la carte. Boken er utsolgt fra forlaget, men på biblioteket er den mulig å få lånt :-) Jeg har strikket i en tråd Filcolana Indiecita alpaca og en tråd Kauni lace garn - på pinne 3mm hvis jeg husker riktig.


Her er det kaldt og vått om dagen, stakkars småfuglene mine, de ønsker seg nok en Ristorante Bianco med tak, vegger og varmekabler.


Sugar jacket with pattern from the book "Strik a la carte" by Marianne Isager. Knitted in Filcolana Indiecita alpaca and Kauni lace with 3mm needles. This jacket has been almost a FO for months, only missing the buttons. Now here it is, and yes I know, it should have been shown modeled. But I had no one to take a photo of me and the jacket right now, and right now is when I felt for blogging it :-)

søndag 1. november 2009

Enda mere strikkerier

Dette kan jo snart kalles en strikkeblogg igjen dette, jammen har det blitt fart på strikkepinnene hos meg :-)
Disse fingerløse vantene har jeg hatt lyst til å strikke en stund, og nå fant jeg ut at jeg var kommet dit på listen. Ja, listen er ikke virkelig altså, den finnes mest i mitt hode, og der popper det idèer til og fra :-) Ofte blir de glemt like fort som de er satt på listen, men noen fester seg, slik som disse. Jeg har brukt fra garnlagret mitt av KnitPicks Palette garn, og mønsteret har jeg kjøpt her . I mønsteret var det mørkeblå flekker i himmelen som livet opp, men på mine vanter ble de seendes ut som møkkflekker - så de droppet jeg...
Jeg er superfornøyd med disse, og de er allerede i bruk. Litt kaldt på fingertuppene, men jeg tåler å fryse når det er for en god sak :-)


Fingerless mitts, and I am so happy with them :-) Knitted in KnitPicks Palette, and the pattern can be purchased here. These have been on my list for a while, and now was the right time to knit them. A bit cold with fingerless these days, but I love them and will wear them to pieces :-)