Vær snill og respekter at alle bildene er min copyright / Please respect copyright on all photos in my blog.

tirsdag 31. august 2010

Bloggpause/blogbreak




Med besøk i heimen, legger jeg pcen til side for en uke eller så. Kos dere - det skal jeg!

Beautiful - old - beautiful - worn - beautiful - timeless - Beautiful.
I have guests in my home, so I will be offline for a week or so. Enjoy your week!

mandag 30. august 2010

Ta to

betal for en, vi spanderer den rimeligste...

Neida, jeg har ikke latt meg friste - vi trenger seriøst noen nye sofaputer.
Imidlertid skal jeg ikke skjule at jeg var snar til butikken da vi ble enige om at vi måtte ha noen nye.
OK - ta to, betal for en, den rimeligste er gratis - dette skulle vel ikke være særlig vanskelig å forstå for noen.
Jeg plukket ut en til kr. 199,90 og en til kr. 89,90 og trodde da at jeg skulle betale kr 199,90 - siden de da spanderte den billigste.
Da jeg kom til kassen - taste,taste - ble totalsummen kr. 144,90...
Jeg ble litt usikker, og etter å ha brydd hjernecellene et lite sekund, spurte jeg kassadamen om denne summen var riktig.
Ja da - smilte hun selvsikkert, den billigste er jo gratis...
Ehm, hvilken utregning har du brukt for å få til denne prisen da - spurte jeg forsiktig.
Litt stivere i masken svarte hun at - det er det kassen som regner ut, så dette er riktig!
Og på hvilken måte la du dette inn i kassasystemet, siden kassen har klart å regne ut den prisen da - spurte jeg litt dristig.
Jeg har lagt inn 1 stk av hver pute, og trukket fra 50% på hver av de - og denne summen er riktig! svarte hun nå ennå surere.
Vel, jeg syntes jeg hadde gjort mitt i denne saken, tastet kode og klar, og de ekstra 55,- kronene jeg tjente på dette legger jeg i en sparegris som kan slaktes ved neste finanskrise :-)



New pillows for my couch, and a long boring story of how I saved ten dollars :-)

fredag 27. august 2010

Den som sparer

den har...

Jeg har hatt en stor opprydning i garnlageret mitt i sommer, og alt jeg har spart på som jeg egentlig vet at jeg aldri kommer til å bruke ble gitt til en god sak.
Det ble 6 kg lettere lager det :-)
Her skylder jeg på uvitenhet fra dag èn når jeg begyndte å strikke - allslags garn ble kjøpt for å prøves, og superkjøp av enslige garn nøster som helt sikkert kom til å bli noe fint en vakker dag. Og så har jeg jo samlet endel rester i løpet av disse årene da, etter prosjekter jeg har strikket ferdig. Da trenger jeg liksom ikke spare på et og et halvt nøste som er igjen, det er bankers at dette bare blir liggende ubrukt.
Så nå er garnlageret mitt passe stort, med garn jeg liker og kommer til å strikke av, og sirlig stashet på Ravelry :-)

En gang for lenge siden kjøpte jeg en samling av Silja garn...



Det ble strikket et par sokker i den nydelige grønnfargen, de ble fine de, men jeg syntes jeg ble så klam på føttene av å bruke sokkene. Så da var det jo kjempeflott at jeg hadde 18 nøster til...
Egentlig skulle denne samlingen vært med til den gode saken den også, men så fant jeg egentlig ut at jeg trenger et hjernedødt strikketøy utover høsten og vinteren - så disse skal få bli til et teppe i striper. Tenkte jeg skulle strikke rillestrikk med pinne 5 eller så, og lage tykkelsen på stripene ut fra garnmengden i hver farge. 18 nøster, jeg vet ikke om det er nok til et teppe jeg, og Silja garnet har vel gått ut av produksjon. Men kom det ikke et nytt garn til erstatning - noen som vet?

Tusen, tusen takk for alle gratulasjoner på den store dagen min i går - dere er så søte og snille!!
Dagen ble feiret med god mat, masse kake og fine presanger - og så fortsetter feiringen i morgen :-)

This summer I have cleared out my yarn stash, and 6 kilo were given to a social group. So now my stash is filled with only yarn I like and know will be used, and proper listed in Ravelry. This shot is of eh some skeins of Silja yarn that originally also was supposed to be given away. I bought a lot of this yarn, knitted one pair of socks, and didn't like the yarn in wear... So happily I had 18 skeins left...
But then I got the great idea that these skeins will become a blanket. Don't know if this is enough yarn, and the yarn is no longer produced - but somehow I remember that they made a replacement for the brand... Have to check that out...
So blanket, knitted in garterstitch, on needle 5mm or so, in stripes- that will be my fall and winterknitting - together with a lot of other knittings :-)
Thank you all so much for your greetings on my birthday - you are so sweet! I had a nice dinner, lots of cake and beutiful gifts - and will continue to celebrate tomorrow :-)

torsdag 26. august 2010

Skal jeg virkelig

stikke hodet frem, legge ut dette på nettet, og la hele verden få vite..
Ok da -



Gratulerer til meg - i dag fyller jeg 50!





Hvilken relevans dette har til ABC i ord og bilder? T - for Tone :-)


Happy birthday to me - today I'm turning 50!

tirsdag 24. august 2010

Når en ting leder til en annen

Det startet igrunnen med et gebursdagselskap hos noen som hadde satt inn et nytt kjøkken...

Det har vi veldig lyst til å gjøre også, og vi fikk blod på tann da vi så dette lekre rommet de hadde laget.
Så vi gikk hjem, og startet tenkingen.
Etterhvert fant vi ut at hvis vi byttet kjøkken, måtte vi benytte anledningen til å bytte gulv også. Og hvis vi bytter gulv på kjøkkenet følger gulvet i stuen automatsik med, for de henger sammen. Og skal vi bytte gulv i stuen, må vi benytte anledningen til å få inn en ny peis - jeg er så lei den store hvite murpeisen vi har. Og når vi isåfall først er i gang, så tar vi med veggene i stua og får byttet ut den liggende plankepanelen til plater med stående panel. Og da blir jo hele stuen ny, så da bør vi nok gjøre noe med taket også.
Da satte jeg igang med å surfe på interiørblogger for å finne ut hvordan det ser ut hjemme hos folk for tiden, der kan man jo plukke opp massevis av tips.
Dette har tatt sin tid, og nå er dere spente på hva vi kom opp med til slutt tenker jeg.

Vel, vi har malt peisen slik at den er fin og hvit igjen, og jeg har kjøpt en ny lysestake for 89,50 på Nille - resten får nok vente til det kommer mer energi i heimen :-)



Og så har jeg funnet frem en gammel vase som skal pusses med sølvpuss...



Men gøy var det, så lenge det varte :-)

When one thing leads to another...

It all started in a birthdayparty in a house with a new kitchen.
We also really want to tear out our old kitchen and replace it with a nice new one, so this made us go home with a new spirit and many ideas.
We realised that if we replaced the kitchen, we could use the opportunity to replace the floor in the room too. And if we do that, the floor in the livingroom has to follow because these two rooms floors are made together. And if we do the floors in the livingroom, we would like to use the opportunity to replace the fireplace - and the walls in horisontal wood panel. With all this the livingroom will be almost as good as new, so we had to think if we were gonna replace the roof too - to get a whole new room.
So I started to read a lot of interior blogs to see how people style their homes these days...
And now I can imagine that you are very exited to hear how out plans turned out.
Well, we painted the fireplace, so now it is white again - and then I bought a brand new candlestick for about 15 dollars in a store where everything has low prices. The rest have to wait for more energy to arrive in our house.
Oh yes, and then I found a long hided old vase that I will clean up and put on the fireplace as decoration...
But it was fun as long as it lasted :-)

mandag 23. august 2010

Det ordnet seg

med glasskulene som jeg etterlyste i det forrige innlegget, jammen kjekt å ha lesere med lagerbeholdningen i orden :-)
Tusen hjertlig takk for all hjelp!

Jeg har skjønt at det kan se ut som om jeg har tenkt til å flytte til havet i nærmeste fremtid, det er ikke tilfelle altså. Men neste år er vi forhåpentligvis eiere av en hytte ved havet, og det er jo ingen dårlig erstatning.
Vi legger ut hytta vi har på fjellet til salg på vårparten, og hvis alt går som vi håper sitter vi sent neste høst og dypper tærne i saltvann - kryss fingre sammen med meg da - jeg gleder meg noe så vanvittig!




Yesterday I had a wanted post in my blog, and today it is all arranged for me to get the glass floats! Lucy me - I have readers with a lot of cool things in store :-) And thank you everyone that wanted to help, you are so kind!

I think some understood from the post that I am going to move to the seaside in close future, that is a missunderstanding. But we are hopefully selling our cabin in the mountains net spring, and late next fall we are hopefully the owners of a cabin by the seaside :-) Please cross your fingers for us - we are sooooo hoping this will happen smoothly.

søndag 22. august 2010

Etterlysning

Dere har sikkert alle som en fått med at jeg en vakker dag skal bo ved havet



og da har jeg veldig lyst til å pynte rundt meg med slike;



Jeg vet at jeg har sett slike til salgs for lenge siden i en blogg eller en bloggbutikk, men klarer ikke å finne de igjen. For alt jeg vet kan de være solgt, og at det er derfor jeg ikke klarer å spore de opp...
Har du et tips på hvor jeg kan finne slike fine glasskuler med tau rundt, blir jeg iallefall utrolig glad!

Wanted - not dead or alive - but I need stash like this in case I'm moving to the seaside sometime in the future :-)

lørdag 21. august 2010

Hvor mye

trenger man egentlig av klær og sko, saker og ting, stash og rariteter...

Jeg har et shoppingtalent som ikke ligner noe annet jeg kjenner, og er istand til å forvandle penger til varer i en bærepose på null komma niks, uten å bruke en eneste hjernecelle på om jeg trenger det jeg betaler for.
Nå skal det sies at jeg aldri bruker mer penger enn det jeg har dekning for, så om det kan kalles et problem vet jeg ikke helt.
Jeg har tidligere fortalt at jeg de siste årene har hatt en selvpålagt kjøpestopp når det gjelder klær, sko og stash fordi skapene mine bugnet av ubrukte ting - og nå er det på tide å gi meg selv et klapp på skulderen og oppheve kjøpestoppen.
Etter en oppryddning i skapene mine er jeg nå nede på et akseptabelt nivå av utstyr, og alt som ble kastet denne gangen var faktisk såpass slitt at det ikke var noe å gi videre - ja, jeg skal ikke legge skjul på at jeg er litt stolt av meg selv :-)
Og for å feire tok jeg meg en handletur - og kom hjem med akkurat passe i en bærepose, litt som jeg har siklet over en stund



Og litt som var akkurat det jeg trengte for høsten



Herlig! Jeg har fremdeles et utpreget shoppingtalent som slår til i uante situasjoner, men nå lar jeg meg ikke lure lenger - jeg har lært å tenke før jeg kommer til kassen :-)

I am what I call a multitalented shopper, with no thoughts of how much I spend on things that I really don't have a need for... If that is a problem, I'm not sure, because I never spend more money than I can afford... But for some years now I have had a selfclaimed shopping stop, yes - minimal money spent befor all my clothes, shoes and other thing were worn out. Now my closet contains an acceptable amount of sweaters, shoes, blouses and other things - and yay it is time for some shopping again :-) But not in the same way as before - now I think before I pay :-)

fredag 20. august 2010

Gamle minner

Vi har over en lang tid drevet med massiv oppryddning i diverse kjellerboder i mitt barndomshjem, utrolig hvor mye skrot som har samlet seg i løpet av 50 år.

Mye blir jo kastet fordi det egentlig skulle ha vært kastet i utgangspunktet, og ikke vært satt i en kjellerbod, men enkelte ting bringer frem så mange minner at ihverfall jeg ikke hadde hjerte til å gjøre meg av med det.

Som denne boksen f.eks...

Denne husker jeg fra så langt tilbake at jeg tror jeg gikk i bleier.

Alle steder vi reiste og hadde med niste, ja da ble denne boksen brukt til nisteboks. Den rommet lunsj til 4 med høye gode smørbrød. Det var ikke noe brunost skiver vi hadde med - nei moren min er en habil kokke og det var alltid grønne blader til pynt under hjemmelagde karbonader, eller eggesmørbrød med tomat - åh det var tider det. Og boksen hadde to brett med kanter slik at smørbrødene ikke ble klasjet sammen og utseendet ble ødelagt.

Hvordan disse lunsjene holdt seg i varmen en hel dag på badestranden i Drøbak er vel en annen ting, men dette var i gamledager da ingen engang hadde hørt ordet kjøleboks - og jeg husker bare fryktelig god mat.

Nei denne kan ikke kastes! Nå skal den rengjøres fra malerester, ja for det ser ut til at da kjøleboksen gjorde sitt inntog i heimen så gikk denne over til å bli oppbevaring for malekoster. Og hva jeg skal bruke den til, nei se det vet jeg ikke ennå.



Faren min var en ivrig fotograf i den analoge verden, og det er et skattkammer å gå igjennom alt av fotosaker etter ham. Og meg og bokser da - disse kan vel ingen finne på å kaste - tenk alt de kan brukes til da.




We have over a long time cleaned out some basement rooms in my childhood home - can't belive how much things they have saved over 50 years. Lots was just to throw away, since that was what should have been done in the first place, but some things bring out old memories and can never end up in a dump..

Like the lunch boks. My memories with this one goes way back, in fact to the time I weared dipers or so. On every trip we took this box was filled with lovely food, and I remember nice lunches at a beach or on a mountain top. This one is speared, even if it looks like for some years it has been used as a box for paintbrushes - that was probably after the entrance of another box with a cooler for the food.

And those Kodak boxes... My father used his camera even more than I do, but that was not with Dslr, oh no - only the good old way was the best for him. This boxes is to be saved and used by me, a girl always need lots of boxes...

torsdag 19. august 2010

ABC i ord og bilder

Da er det den dagen i uken igjen, nemlig dagen for ABC i ord og bilder.
Vi har kommet til bokstaven S, og egentlig skulle jeg vel i dag vist bilde av en stor og vakker solsikke...
Men det har seg slik at solsikken min ennå ikke har krøpet over halvmeteren, den er godt spist på av små grønne kålormer, og blomsten har jeg ennå ikke sett noe til - kun stilk og noen blader...
Så da går jeg for sau istedet :-)
Sauer er allrighte dyr syntes jeg. Hver sommer går det haugevis av de på beite der vi har hytte, og jeg elsker å bli vekket tidlig på morgenen når de spiser frokost i hytteveggen min. Sååå kos med sauebrek og bjelleklang til vekkerklokke, og enda bedre er det at jeg bare kan snu meg og sove videre, for hvem står vel opp ved sekstiden om morgenen på en fridag :-)
Og så er de jo høyst nødvendig for at jeg skal kunne holde garnlageret mitt på ett visst nivå - norsk ull er i en særklasse syntes nå jeg ihvertfall.



Sau = sheep
We have a lot of them around our cabin all summer, and what is better than to wake up to the sound of their lovely baaaaa's and their bells every morning :-) And even better it is when I can just turn around and fall to sleep again, cause who is actually getting out of bed six o'clock in the morning in the weekend :-) And then they are nessesary for me to keep my yarnstash with the right quality - Norwegian wool is different from other wool I think...

onsdag 18. august 2010

Neglelakk

Joda, du leste riktig - neglelakk :-)
Jeg syntes bloggen min er blitt fryktelig kjedelig etterhvert, og så tenkte jeg at jeg kunne blogge litt om hva som opptar meg for tiden - og det er faktisk neglelakk.
Siden jeg har en hudsykdom som også går på neglene, kan jeg ikke bruke neglelakk. Men siden det fulgte med en liten flaske av denne sorten da jeg tilfeldigvis kjøpte et ukeblad tidligere i sommer, fant jeg i kjedsommelighetens tegn ut at det kanskje var på tide å prøve den. Det var en brunfarge jeg aldri i mine villeste fantasi hadde kjøpt selv om jeg hadde brukt neglelakk - hvem går med brun neglelakk liksom...
Men du så lekkert det ble - og særlig til et grønt antrekk - kan virkelig anbefales!


Så, etter å ha malt neglene etter alle kunstens regler - dette er ikke lett skal jeg si deg - fant jeg ut at jeg skulle lese bladet også. Og da kunne jeg med store øyne lese at Chanel sin mest populære sommerfarge i neglelakk, nettopp - den er brun - ble utsolgt og har hatt lange ventelister av damer som bare måtte ha akkurat den fargen. Fasinerende hva som foregår ute i den store verden, og som jeg ikke hadde anelse om fordi jeg ikke leser ukeblader og ikke bruker neglelakk...
Og hvis ryktene er sanne så er det visst lilla som blir det hete i høst - Chanel 509 Paradoxal - men ikke si at du har hørt det fra meg da :-)
Vel, da er det på tide å få av seg herligheten igjen, men hmmm neglelakkfjerner - det har jeg visst ikke...

Nail polish...
Due to a skin condition I never use it, but this brown color is so beautiful! It is from a little bottle that followed a magazine I purchased earlier this summer, and inside I could read that Chanel had a summer saleswinner in that color. It became so popular that a lot of wimen was on a waitinglist to get it on their hands (so to speak)
And if the rumors are true, the Chanel 509 Paradoxal will be the hit for this fall - purple in color. But don't tell anyone you heard it from me :-)
Well, time to get this color of my nails again - hmm, I guess I need to buy nailpolish remover...

fredag 13. august 2010

Kalenderskjerf #2

Da var skjerf no 2 ferdig :-)
Helt siden i våres har jeg strikket en liten mønstersnutt her og en liten mønstersnutt der, og nå er jeg igjennom alle 24. Akkurat som det første skjerfet så er dette strikket i Kauni garn, og jammen ble det 3 m langt og 35 cm bredt dette også.
Nå ligger det til blokking, og så skal det overleveres min mor - som igjen skal gi det i julegave til en snill dame som ønsker seg et slikt skjerf noe veldig.
Denne gangen var det faktisk ganske så koselig å strikke skjerfet, uten presset fra en along, og nå har jeg fryktelig lyst til å strikke sjal igjen :-)



Calendarscarf #2 is finished. Knitted in Kauni yarn, and meassures 3mx35cm. This time it actually was kind of cozy to knit the 24 patternpieces, with no pressure from a kal, and now I am up to more lace - a shawl I think :-) This scarf will be handed over to my mother, who again will give it to a kind lady for x-mas - she want this scarf over everything in the world, but don't know that I have knitted it for her :-)

ABC i ord og bilder

R er ukens bokstav i ABC i ord og bilder, og bokstaven passer utmerket til dagens vær - regn og tåke...



Men det er så deprimerende, så jeg må ha med en R til - rattkjelke...
Som om det er mindre deprimerende å dra frem snø og kulde midt i sommeren tenker dere kanskje, men jo da - så lenge rattkjelken blir brukt som badeleke så går det fint :-)
Hvordan den fungerer i bassenget vet jeg ikke - dette er ikke fra min hage :-)



Regn og tåke = rain and fog - todays weather,
Rattkjelke = snowracer - used in the pool - and no, this is not in my garden :-)

torsdag 12. august 2010

Nå er det jammen på tide

med litt blomster her i bloggen - jeg syntes disse bildene ble så stilige :-)






Time for some flowers in my blog - I think these shots are so cool :-)

onsdag 11. august 2010

Jeg fortsetter

bilderaset mitt fra sommerferien, men jeg lover - dette er det siste :-)

Voss - en utrolig vakker plass!
Her dreide tydeligvis det meste seg om å komme opp i luften og så sveve rundt.



Jeg blir helt satt ut når jeg ser seilfly som trekkes opp. Det ser så vakkert ut, og jeg kan bare forestille meg følelsen da kroken slipper, motorduren fra det andre flyet blir borte i det fjerne - og alt som kan høres er vinden som suser i ørene - svisj, svisj.
Skulle virkelig ønske at dette var noe jeg turde være med på, jeg tror det er en stor opplevelse.



Paraglidere og seilfly i skjønn forening - jeg fikk kink i nakken etterhvert jeg :-)



Men så er det noen da, som ikke er like heldige i landingen...



Kanskje var det denne karen...
Hans sjanser for nye hopp på en stund er visst små - men om det var helt lurt å sette ham i bookingen for tandem vet jeg ikke helt
- jeg så ingen som kjøpte seg tur :-)



Veien hjem fra Bergen gikk jo over fjell og gjennom daler - nydelig ikke sant? Det er jammen et vakkert land vi bor i!



Og snipp snapp snute, da var det ferieeventyret ute - og vi var alle enige om at det hadde vært en superflott tur :-)

Last shots from my vacation :-)
All the photos taken of the sky is from Voss, a beautiful place up in the mountains, not so far from Bergen. This is our way home again, lots of mountains :-)

mandag 9. august 2010

Mitt lille land

Her kommer det siste bidraget mitt i fotokonkurransen til Petunia.
Det er veldig mange flotte bilder som er med i konkurransen, og jeg anbefaler på det varmeste å ta en titt i linken over her. Norge er et nydelig land, det er sikkert og visst.
Det er fremdeles tid til å poste bidrag, fristen går ut den 15. august - bli med du også da vel!



Bildet mitt denne gangen er fra Karmøy.
En liten perle av en øy som jeg besøkte i sommer, og som jeg forelsket meg helt i - for en flott plass å bo!
Her ser du Olavskirken, en av de utrolig mange og flotte serverdighetene øya byr på.



Avaldsnes - Norge eldste kongesete - er valgt som tusenårssted for Rogaland fylke. Harald Hårfagre la hovedgården sin på Avaldsnes i ca. 870 og stedet var kongsgård fram til ca. 1450. I dag er Olavskirken, som ble reist av Håkon Håkonson i ca. 1250, det mektigste minnesmerket om tidligere storhetstider. Det historiske landskapet på Avaldsnes forteller om de første norske kongene og de legendarsike skikkelsene som er omtalt i myter og kvad. Fyrstene som kontrollerte den gamle "Nordvegen", har etterlatt seg mektige spor: Ruvende gravhauger, høye bautasteiner og rike funn. I skogen nedenfor middelalderkirken er det bygget en rekonstruert vikinggård som du kan besøke hele året. På Avaldsnesområdet ble det i 2005 åpnet et historisk senter med utgangspunkt i vikingtida. (Sakset fra visitnorway.com)

My last entry in the photocompetition - Olavskirken - situated at Avaldsnes,Karmøy. If you visit This link you can see all the photos in the contest, lots of beautiful shots from my beautiful country. And if you would like to read a bit about Karmøy, you can visit this link :-)

torsdag 5. august 2010

ABC i ord og bilder

Ny bokstav i ABC i ord og bilder, og denne uken er vi kommet til Q.
SKYR fra Q meieriet, fettfri og ikke tilsatt sukker - ikke særlig god i smak, men lekker å se på :-)



SKYR from Q dairy is non fat, no added sugar - not too good in taste, but awesome in design :-)

onsdag 4. august 2010

Restesokker

Det er lett å strikke restesokker når man har 3 bunter garn igjen etter Still Light tunikaen, det blir jo nesten egentlig ikke restesokker engang :-)
Arwetta classic er jo egentlig et sokkegarn, og i køen min på Ravelry har jeg lagret haugevis av sokker, så her trengtes ingen spesiell planlegging.
Jeg gikk for Thumbelina jeg (Ravlink) - enkelt og greit mønster som egnet seg godt til ensfarget garn. Og jeg strikket ivei, leste mønster og diagram nøye, prøvde første sokken før felling til tå, og var svært så fornøyd da første sokken var ferdig. - Inntil jeg så på bildet av sokken i mønsteret... Det lignet visst ikke svært... Mønsterrepetisjonen som gikk over 12 runder var jo grei, det var bare det at jeg hadde oversett at det skulle juksefletter på de siste 6 rundene også - bare på et annet sted enn de 6 første...
Ja ja, skitt au, det gjør jo ingeting, det er jo ingen som tenker over dette - jeg syntes sokken ble fin allikevel jeg - inntil jeg prøvet den...
Den var et par nummer for stor til meg...
Jeg har nok dratt hælen langt oppover da jeg prøvet før felling til tå - hmf ja dette var jo kjempeflott. Men jeg strikket nå en sokk til istedet for å rekke opp, så nå har jeg et sokkepar som leter etter nye eiere - i et mønster som ligner på Thumbelina :-)



Og da jeg var ferdig hadde jeg så mye garn igjen at det ble et par restegarnsokker til.
Denne gangen med riktig mønster og i riktig størrelse :-)



Ok - I have knitted Thumbelina twice...
The first pair is kind of almost Thumbelina, because I messed up knitting the chart. This I didn't see before the first sock was done, and no way I frog a whole sock... So I knitted one more in almost Thumbelina pattern and was very satisfied actually - until I tried them on... They where too big for mee... In a pequliar way I have done something stange while trying on the sock before decrease for toe...
So then I knitted a second pair - in Thumbelina pattern, and my own size :-)))))

tirsdag 3. august 2010

Gøy på landet

Leon trives godt på landet, og et besøk hos bestekompisene er alltid gøy. Stjernelyn får alltid en sleik på mulen til hei når de treffes, og det ser ut til at han liker det :-)



Morsomst er det å leke med Pendo da, en Rhodesian Ridgeback som er meteren høyere enn Leon. De har alle kjent hverandre siden Leon ble hentet 8 uker gammel, og de trives godt sammen. Pendo finner på allt mulig gøy, som å leke sisten med katten f.eks.
Jeg må bare få lov å opplyse om at ingen dyr ble skadet under leken, og at denne katten erter de to hundene så fælt at det er ikke rart de løper etter tilslutt :-)



Og se for en fantastisk himmel det var i går kveld da!





I dag skal det være Nordlys over Østlandet, det hadde vært gøy å ta bilde av. Jeg får bunkre meg til på terassen i kveldingen og se om jeg kan se noe :-)

Always fun visiting best friends. The horse always get a lick on his nose for hello from Leon, and he seems to like it. He is a racehorse, and kind and sweet as ever. But Leon's best buddy is the Rhodesian Ridgeback called Pendo. He is one meter taller than Leon, but no one seem to bother :-) The love playing together, and the funniest game is "chase the cat". I must say that no one ever get hurt, and the cat are teasing them so much that it is no wonder that they chace her in the end :-) And look at that amazing sky we had last night! Today is Northern polar lights (Aurora) supposed to appear in the sky in the part of my country where live. It would have been a dream to get a good shot! I need to settle at my terass in the evening and wait I think :-)

mandag 2. august 2010

Et nytt bidrag

Etter å ha finlest reglene i fotokonkurransen til Petunia, skjønner jeg at jeg kan poste både 2 og 3 bidrag. Og det gjør jeg gjerne :-)
Dere får tilgi meg, men linken til hennes blogg ligger i den fargede skriften over her, jeg skjønner ikke hvordan jeg skal få til slik at det blir linket ved å trykke på bildet :-)


Mitt bidrag denne gangen er fra Voss.
En utrolig skjønn bygd vi besøkte i sommerferien, og her var det full trafikk i luften. Paraglidere og seilfly om hverandre, det var helt herlig å se. Slik dette bildet viser vil jeg alltid huske Voss;



Shot in Voss, an incredible beautiful place we visited during vacation. The place is known for extremesport, and there where lots of paragliders in the sky at the same time - a remarkeble view. And it got even better when a glider joined them :-) This is how I always will remember Voss.

søndag 1. august 2010

Du trodde kanskje

at jeg var ferdig med å poste bilder fra ferien du - åh nei da :-)
Neste stopp på turen var Bergen, og her kommer et bilderas :-))))
Did you think I was done posting shots from my vacation? Oh no, here is more photos - this time from Bergen - and there is a lot of them :-))))

Først ut er fisketorget. Dette var litt annerledes enn jeg hadde trodd, mye mindre liksom. Men gøy var det å oppleve i virkeligheten, jeg har jo sett utallige bilder herfra tatt av andre.
The fishmarket - lots of the goods are still alive.



Bryggen var jo kjempegøy å se - her var alt like skjevt som jeg hadde trodd. Utrolig at flere av disse husene fremdeles står.
Bryggen with the awry houses. When the storm sets in there is often seawater in the street and inside the houses.



Også innimellom i alle smugene som gikk innover fra Bryggen var det masse rart å titte på.
Inbetween the houses there where narrow alleys leading in to old part of town.



Og her er det jul hele året. Lurer du på hva julenissen gjør hele sommeren - ja da vet du svaret nå - han ligger under juletreet i heimen i Bergen og slapper av :-)
Christmas all year - and do you wonder what santa are doing all summer - well, now you know the answer - he is relaxing in Bergen under a x-mas treee :-)



Bergenhus festning med Rosenkrantztårnet og Håkonshallen
Bergenhus fortress with Rosenkrantz Tower and Haakon's Hall



Og så kjørte vi selvfølgelig Fløibanen. En utrolig utsikt der oppe fra!
Fløibanen, a huge attraction in town. On rails you are moved by funicular with a height difference of 300m, and from the top you have a wonderful view over the town. And look - a real Norwegian viking!



Kunst i Bergen, endelig fikk jeg sett dette med egne øyne. Åh så stilig det var!
Art in Bergen - so beautiful!



Mere kunst - denne var utrolig stilig!
More art - so cool!



Og selvfølgelig måtte vi innom akvariet i Bergen.
From seaworld


Jeg har egentlig en pakt med meg selv om å ikke betale for å se dyr bak gitter. Denne pakten opprettet jeg etter et besøk i en forferdelig zoo i utlandet - da var jeg rundt 16 år. I våres ble denne brutt med at jeg besøkte reptilparken, og nå for andre gang her i Bergen. Alt fordi jeg vil bruke kameraet mitt. Jeg tror faktisk jeg skal fortsette pakten jeg. Det kan ikke være gøy å bo på den lille plassen disse dyrene har...



I don't usually pay to see animals behind fences, even if I have done it two times this year. I think I will continue not to pay, even if it means no animal shots...

Jeg er så glad i statuer og monumenter, og her i byen var det flust av de
I love statues and monuments, and in this town there where plenty of them



og denne statuen av Ibsen er det kuleste jeg noengang har sett!
and this one of Henrik Ibsen is the coolest!



Kunstindustrimuseum
Museum of art



Og herfra kommer det tilfeldige gatebilder :-)
From here, varigated streetshots :-)







Bergen er en utrolig vakker by, og jeg er kjempeglad vi tok turen hit! Jeg må jo innrømme at Petunia sin ABC fra byen hjalp godt på lysten til å reise :-)
Bergen is a very beautiful town, I am so happy that we visited!